pondelok 10. septembra 2012

Noc výskumníka 2012

V piatok, 28. septembra 2012, sa uskutoční v poradí už ôsmy ročník Noci výskumníkov v rámci Európy. Slovensko sa do tejto iniciatívy zapojí po šiestykrát. 
Na Slovensku sa podujatia projektu uskutočnia v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline a Tatranskej Lomnici. 
Ústredným motívom tohto projektu je motto „Researchers are among us“, „Vedci sú medzi nami“. Poslaním projektu je ukázať, že vedci sú „obyčajní“ ľudia s výnimočným povolaním, umožniť Vám "nazrieť im cez plece", spoznať ich a vidieť výsledky ich práce. 
Ak sa chcete osobne stretnúť s našimi špičkovými vedcami a výskumníkmi, príďte sa pozrieť na podujatia, ktoré pre Vás pripravili. Vy sami máte príležitosť zistiť, akí sú to ľudia, čo je predmetom ich skúmania a zároveň zažiť deň a noc plnú zábavy a objavov. 
Keď sa podujatie Noc výskumníkov uskutočnilo v Európe po prvýkrát, v roku 2005, zapojilo sa do tejto iniciatívy len 15 štátov, pričom jednotlivých podujatí sa zúčastnilo približne 20-tisíc ľudí. V minulom roku to už bolo 33 štátov a viac ako 750-tisíc účastníkov. Tento rok sa ich očakáva opäť viac. 
Na Slovensku aj tento rok bude podujatie realizované pod záštitou ministra školstva, vedy, výskumu a športu, Dušana Čaploviča Viac...

Program TU

Zdroj: sovva.sk/noc-vyskumnikov/2012

0 komentárov :

Zverejnenie komentára

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |