sobota 14. apríla 2012

Deň otvorených dverí na ŠGÚDŠ

Dňa 20.4.2012 od 8:00 hodiny sa uskutoční na Geologickom ústave Dionýza Štúra v Mlynskej doline 1, Bratislave, deň otvorených dverí pre individuálnych záujemcov a skupiny. Návštevníci si môžu prezrieť horninové, mineralogické a paleontologické zbierky v sprievode odborných pracovníkov.

Pripravili sme aj prehliadku laboratórií špeciálnej techniky (napr. laboratórium na určovanie zloženia objektov veľkosti tisícin mm, laboratórium pre stanovenie izotopového zloženia vôd). Program bude sprevádzaný ukážkami kameňov, ktoré môžu plávať, kosťami pravekých zvierat a inými zaujímavosťami. V priebehu dopoludnia budú prebiehať prednášky zamestnancov na zaujímavé témy týkajúce sa: podzemných vôd a ich ochrany, vzniku zosuvov a prevencie ich vzniku, zemetrasení na Slovensku, popularizácie geológie prostredníctvom geologicko-náučných máp, prípadne ďalších zaujímavých tém.

Návštevníkov privítame drobnými propagačnými materiálmi a v našej predajni je možné zakúpiť si publikované práce a geologické mapy z územia Slovenska.

Zdroj: geology.sk

0 komentárov :

Zverejnenie komentára

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |