pondelok 1. októbra 2012

Siedmy ročník HORALFESTu - bienále amatérskej tvorby o horách

VYSOKÉ TATRY – Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Vysoké Tatry vyhlasuje 7. ročník festivalu amatérskej tvorby o horáchHORALFEST 2012. Podujatie sa počnúc 7. ročníkom bude uskutočňovať v 2-ročnom intervale a pôjde tak o bienále amatérskej tvorby o horách. 

Celé podujatie sa uskutoční v priestoroch Teniscentra v Tatranskej Lomnici, kde sa uskutoční súťaž vo všetkých kategóriách, a kde prebehnú aj všetky sprievodné podujatia. Súťažiaci, ale aj návštevníci, tu zároveň majú možnosť zvýhodneného ubytovania.

Súťažiaci sa môžu rozhodnúť pre jednu z troch súťažných kategórií – film, fotografia a literatúra. Témami 7. ročníka zostávajú: 1. príroda a krajina hôr, 2. ľudia v horách. „Pre tých, ktorí sa rozhodnú zachytiť perom, hľadáčikom svojho fotoobjektívu či kamerou náročnú prácu a životnú filozofiu vysokohorských nosičov, pripravujeme v spolupráci s chatárom z Rainerovej chaty osobitnú prémiu,“ za organizátorov uviedla Beata Firicová.

Od predchádzajúceho ročníka platia zmeny pri prihlasovaní sa do súťaže. Organizátori festivalu si hlavne v kategórii fotografia a video vyhľadajú prihlasované práce prostredníctvom internetu. „Autori kategórie film - video zavesia svoje práce na ľubovoľný server, napr. video na www.vimeo.com, www.youtube.com, či iné web stránky s obsahom videa a pošlú nám link, na ktorom si ich film budeme môcť pozrieť. Rovnako tak urobia aj fotografi, ktorí si môžu zvoliť aj ďalšiu možnosť – „uploadnúť“ fotografiu na www.foto.hory.sk s označením HORALFEST. Porota z nich vyberie min. po 10 prác a ich autorov vyzve, aby svoje príspevky zaslali poštou v plnej kvalite. Minimálny rozmer fotografie bude 24x30 centimetrov, v prípade videa sa vyžaduje min. HD kvalita a bežný DVD formát. „Literáti nám budú svoje práce zasielať mailom, najlepšie v rtf alebo doc formáte. Pre tých menej počítačovo zdatnejších ostáva aj možnosť poslať diela poštou na adresu HIKu,“ vysvetľuje B.Firicová. Uzávierka súťaže bude 31. 10.2012.

Súčasťou festivalu, budú aj viaceré sprievodné podujatia, krst knihy a premietanie nesúťažných horských filmov. Účastníci sa už tradične môžu tešiť na výstavu fotografií, večer filmovej tvorby či besedy so zaujímavými hosťami. Chýbať samozrejme nebudú ani workshopy s odbornými garantmi pre jednotlivé kategórie. Patronát nad literárnou tvorbou prevzala pani Marta Rybková, garantom pre amatérskych fotografov ostáva fotograf Tibor Škandík a kategóriu film a video si pod svoje krídla vzal filmár Ivo Brachtl.

Viac informácií a podrobný program festivalu nájdete aj na www.horalfest.sk.

Paleoklub je hrdým mediálnym partnerom podujatia ;-)

0 komentárov :

Zverejnenie komentára

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |