streda 24. septembra 2014

Jesenná terénna geologická exkurzia SGS

AKTUALIZOVANÉ: Vážení členovia Slovenskej geologickej spoločnosti,

pozývame Vás na jesennú terénnu geologickú exkurziu SGS s názvom Geológia a dekoračný kameň Brezovských Karpát a Dobrovodskej depresie, ktorá sa uskutoční v sobotu dňa 18. 10. 2014 od 9.00 h. z areálu ŠGÚDS, Mlynská dolina 1, Bratislava. 

Na terénnu geologickú exkurziu sa môžete prihlásiť na mailovej adrese monika.kovacikova@geology.sk do 8. 10. 2014. Vložné na exkurziu je 10 eur. Vložné prosíme uhradiť do 8. 10. 2014. 

Viac informácii získate na mailovej adrese: monika.kovacikova@geology.sk, alebo na webovej stránke našej spoločnosti www.geologickaspolocnost.sk 

Tešíme sa na stretnutie s Vami :-)

S pozdravom Silvia Ozdínová

Program návštevy geologických lokalít:

1. Kameňolom v kriedových zlepencoch a pieskovcoch - lokalita Chtelnica-Trianová

2. Ďalší kameňolom, vzdialený vzdušne asi 500 m od predchádzajúceho, kde je opustená prieskumná otvárka kameňolomu (pieskovce a zlepence - miocén Dobrovodskej depresie) z roku 1980 - lokalita Chtelnica-Male Skalky. Obe lokality sú veľmi zaujímavé a svedčia o tom, že máme aj na Slovensku vhodný náhradný stavebný a dekoračný materiál.

3. Krátka informácia o hydrogeologickej štruktúre Dobrá Voda - z tohto dôvodu sa zatvoril kameňolom v Dobrej Vode. 4. Pamätník medzi Šterusami a Kočínom (blízko Chtelnice), ktorý slúži ako dôkaz o použiteľnosti kameňa na dekoračné účely.

Treba počítať s trvaním akcie v rozsahu od 9,00 do cca 17,00 hod.
Doprava bude zabezpečená mikrobusmi.
Sprevádzať nás budú: doc. RNDr. R. Holzer, CSc. (hlavný organizátor), RNDr. M. Laho, PhD., RNDr. M. Bednarik, PhD.

0 komentárov :

Zverejnenie komentára

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |